Intervju med Proviant Audio

18-år gamle Mathias Stubø er geniet bak Proviant Audio, et navn du burde skrive ned og lære deg allerede nå. For til neste år kommer hans etterlengtede debutskive, men før det gir Proviant Audio ut to ep’er som viser to høyst forskjellige sider av prosjektet. Fellesnevneren for musikken er at det er veldig groovebasert musikk.

TEKST: Markus Andersson | FOTO&VIDEO: Markus Andersson

Proviant Audio er en av få som kan skryte på seg å ha blitt utpekt som Ukas Urørt ikke bare én, men to ganger. Først som 14-åring, og siden som 17-åring med låta «High Five» hvor Urørt like så greit kalte ham for Norges største produsenttalent. Med låta «High Five» ble han også nominert som «Årets Urørt 2010», og var hele urørtfinalens discoalibi. Sammen med band som Mhoo og Razika var Proviant Audio blant de yngste innslagene på By:Larm tidligere i år. Og sammen med Mhoo er Proviant Audio også en del av det som nå blir referert til som Tønsberg-bølgen.

Han har spilt på alle de største av Norges festivaler, signet platekontrakt med engelske Paper Recordings og skrytt opp i skyene av både norske og utenlandske medier. Den britiske avisen News Of The World skrev: «Scandinavias 21st Century answer to Stevie Wonder». Ellers har han blitt sammenlignet med alt fra Jaga Jazzist, Jazzanova Röyksopp, Kim Hiorthøy, Lindstrøm og Bonobo. Musikken han spiller er en god blanding av disco, electronica, jazz og hip-hop, satt sammen til en groovende miks.

Usignert tok seg en prat med det unge geniet inne på gutterommet som også fungerer som studio og musikalsk lekestue.

Hør hele låta «Diskorama!» som blir brukt i videoen. Låta er en 14 min lang diskomiks som også inneholder singelen «Tønsberg» som slippes ut på den andre ep’en som kommer ut før jul.

«Tønsberg», utdrag fra «Diskorama!»

Reklamer