Pow! Pow! @ by:Larm//Sub Scene

Det er torsdag og by:Larm er i gang og store mengder musikkelskere har tatt veien til Oslos konsertarenaer for å møte dagens og morgensdagens helter i liveformat. Jeg befinner meg på Sub Scene, der Pow! Pow! skal dra meg inn i drømmedanseland i gode 40 minutter.

Tekst: Simen Formo Hay | Foto: Marianne Goin

Arrangørene på Sub Scene har plassert ut barrieregjerder en meter ut fra scenekanten. Dette er nok sannsynligvis i tråd med de framtidige bylarmkonsertene til noen litt mer mørke og energiske band. Det det derimot gjør med konserten torsdag kveld, er at det skaper en distanse mellom publikum og bandet på scenen som står innrammet av synther og perkusjonsinstrumenter.

For Pow! Pow! live er et visuelt vidunder å se på. Lysteknikerne skal ha mye kred for å ha tatt tak i musikken til Pow! Pow! på best mulig vis. De videformidler den drømmende og catchy instrumentalpopen med riktige farger, effekter og røyk. Lyden er forøvrig også meget tilfredsstillende.

Men konserten bæres ikke bare av lyset og lyden. De seks herrene på scenen skaper store og gode lydbilder, og framstår som ekstremt samspilte, og ingen av de seks tar større plass en de andre. De åpner naturlig nok med «Intro» som går rett over i «The Ark». Låtene er framført svært godt og lydbildet fra fjorårets kritikerroste album «Last Day On Earth» er bevart godt i live-versjonene. Gjennom hele konserten blir de synthdrevne dansefinessene delikat servert til publikum. De musikalske referansene er mange, og jeg tar meg selv i å begynne å nynne på Pink Floyd under tredjelåta.

Pow! Pow! på Sub scene er en veldig god konsert, i alle ledd. Det mangler derimot litt på kontakt med publikum, og sjarme fra musikerne. Dette kan ha mye med bylarms korte spilletider å gjøre, eller med det faktum at publikum (ikke altfor mange) er plassert langt unna den ellers intime scenen. Jeg ser derimot fram til å følge Pow! Pow! som liveband i fremtiden, med et større og mer dansevillig publikumsmasse.

Terningkast: 4

Reklamer