Blood Command – @Hove 2011

I fjor var det Kvelertak som fikk æren av å åpne Hovefestivalen på selveste Hovescenen. I år var det Blood Commands tur til å trøkke i hælene på sine rockebrødre og vekke de siste syvsoverne i campingen med litt hardcore, screamo rock. De som klarte å sove seg igjennom den åpningen synes jeg synd på: For det var et Blood Command i storform som ga full trøkk fra første tone. 

Tekst: Markus Andersson | Foto: Markus Andersson

Å åpne festivalen røft og hardt ser ut til å bli en tradisjon for Hovefestivalen, og Blood Command leverte så absolutt røft og hardt nok da de stod på Hovescenen midt på dagen under festivalens første dag. Allikevel ble det en litt rar feeling å stå og digge, og til tider smådanse litt, til hardcore kl 16 på dagen (det var forsåvidt en enda rarere opplevelse da Jeroan Drive, som deler to medlemmer med Blood Command, spilte på p3-scenen tidligere på dagen). Dette stoppet allikevel ikke Blood Command, som hadde ståkontroll over publikum og kommanderte dem rundt under hele den halvtimeslange konserten.

Jeg var i forkant veldig spent på denne konserten. Forrige gang jeg så bandet live var på Hovefestivalen i fjor da de spilte på p3-scenen. Da slet vokalist Silje Tombre en del med stemmen, noe som gjorde hele opplevelsen relativt slitsomt for undertegnede. Men da hu stod på scenen i går hadde hu ingen problemer med stemmen og det hevet opplevelsen en god del; for Silje Tombre har uten tvil en av Norges råeste stemmer.

Det ble hovedsakelig låter fra deres flotte debutskive, «Ghostclocks». Låter som «Every Exception Has Its Rule» og «On And On Chameleon» satt der de skulle og fikk publikum til å danse, mens på låter som «Alarm All Assassins», «Party All The Way To The Hospital» og «Five Inches Of Car Accident» går publikum helt amok og danser, dytter og synger med. Blood Command har tydeligvis fått seg en betydelig fanskare alt, og etter denne konserten har de forhåpentligvis skaffet seg noen nye.

Et band i storform og en kvinnelig vokalist som skriker og synger av full hals, kontrollert, røft og låter som spenner mellom rock, hardcore og metall. Det var hovedingrediensene for Blood Commands konsert, og det virket som det var nok for publikum som danset rundt og skrek av full hals – noen få moshpits ble det også. Allikevel skulle jeg ønsket å opplevd denne konserten i mørke, inne på Teltscenen for eksempel. For i fullt dagslys, midt på dagen, blir dette en litt tam opplevelse – men Blood Command er et band du så absolutt burde få med deg live og følge med videre på.

Terningkast: 4

Reklamer