Robyn – Hove 2011

Det er ingen tvil. Robyns show kan bookes til en hvor-stor-som-helst arena. Dette er en stor artist av internasjonalt kaliber.

Tekst: Simen Formo Hay I  Foto: Markus Andersson

Robyn har på utrolig kort tid fått et ekstremt gjennombrudd i Norge og store deler av verden. Det vil si, hun har alltid vært en artist å regne med, men først nå har hun vokst til å bli en av de store. Med fjorårets trilogi «Body Talk» har hun et arsenal av ekstremt fengende elektropoplåter å velge mellom, og det å sette sammen et liveshow er derfor ikke noe problem. Det å utføre disse gjennomproduserte låtene live, er derimot en utfordring. Og det klarer den bittelille svenske jenta på en utmerket måte.

Helt fra propellene på scenen snurres i gang, det meget velkoreograferte lysshowet sparkes i gang, og Robyn går i gang med «Fembots», er samtlige på den neste fulle plassen (i pøseregn!) med på taktene. Til og med politimennene som skulle gå rundt å kontrollere, sto og smilte. Folkemengden danset vilt, helt til langt bak lydbordet.

Så kom høydepunktene på rekke og rad. «Dancing on my own», «Indestructible» og ikke minst Röyksopplåta «Girl and the Robot». På denne later det til at samtlige på den store plassen er i bevegelse, med et stort smil om munnen. Og apropos bevegelse, Robyn kaster seg rundt på scenen som en duracell-kanin. Hun danser som om hun aldri skulle få danse igjen. Selv på de lange instrumentale delene klarer hun å få hele publikum sitt fokus rettet mot seg. 32åringen Robyn ser ut som en lykkelig 14åring. Det virker ikke som dama har noen begrensninger.

Det er vanskelig å finne noe negativt å si om konserten. Lyden var knall. Bandet spilte dødstight. Det manglet ikke på hits, og heller ikke på kule live-vrier. Lyset, musikken og stilen til hovedpersonen er perfekt sydd sammen til et show som vil fungere på nytt og på nytt. Det blir virkelig spennende å følge henne videre, for her kan det lukte en ny verdensstjerne. Også i regnet da!

Terningkast: 6

Reklamer