The Strokes – @Hove2011

Vi får vel bare si oss fornøyde med å ha sett The Strokes live, for gårsdagens konsert er nok ikke noe du ønsker å gå rundt å skryte opp i skyene i etterkant.

Tekst: Markus Andersson | Foto: Markus Andersson

10 minutter etter skjema kommer omsider The Strokes opp på scenen og begynner ikke overraskende med å spille «Is This It», etterfulgt av «Reptilia» og «Under Cover Of Darkness». Publikum danser, synger og koser seg, alt ser ut til at kveldens konsert kanskje ikke blir den katastrofen undertegnede fryktet. Men så skjer det. Bandet spiller såvisst tight nok, men Julian Casablancas opptreden drar konserten lengre og lengre ned jo lengre utover i konserten man kommer. Han har tydeligvis drukket en øl eller to for mye og vokalen er svært utydelig, og når han i tillegg synger feil på «Meet Me In The Bathroom» begynner publikum langsomt å innse at noe ikke er som det skal være.

Konserten preges også av dårlig skrudd lyd, mye støy og feedback gjør seg gjeldende gjennom konserten og gjør den desto mer slitsom å overvære. Publikum beveger seg etterhvert bort fra scenen og andre setter seg tvert ned på bakken. Ikke før på slutten av settet når første riff av «Last Nite» høres over anlegget blir det liv i publikum igjen, men da er det nok heller publikums elleville begeistring for låten som setter stemningen heller enn bandets fremførelse av låta. Så snart låta er ferdig forsvinner en god del av publikum. Og når endelig «Take It Or Leave It» avslutter settet puster publikum lettet ut og uten ett eneste rop om mer forsvinner de langsomt fra scenen.

Dette var en konsert jeg ikke visste helt om jeg skulle ha store eller ingen forventninger til. Jeg så ihvertfall fram til å se The Strokes live og hadde håpet at ryktene om et band på vei mot slutten ikke skulle sette en stopper for at dette skulle bli en av Hoves beste konserter. Det ble en gedigen skuffelse og det er en konsert jeg helst ønsker å glemme nå.

Terningkast: 2